(020) 215 70 67 | (072) 737 02 82 | info@samenoverscheiden.nl

Corona en Online Scheiden?

"Als u het anders wenst dan helpen wij u natuurlijk ook online" 

Online scheiden wordt veel door advocaten of bemiddelaars aangeboden. Samen over Scheiden heeft daar een mening over:

Wanneer mensen zelf in staat zijn om alle benodigde stappen zelf goed uit te voeren, de fiscale, financiele en juridische kennis hebben en er is na de scheiding geen samenwerking meer nodig, dan zou u gebruik kunnen maken van deze online modules. U bent en blijft dan wel volledig verantwoordelijk voor alle gevolgen van de overeenkomst. U dient zich dan wel te realiseren dat geen scheiding hetzelfde is en er zijn vele valkuilen waar u dan niet op gewezen wordt. Gaat het achteraf fout dan dient u opnieuw uw kostbare gelijk te halen en ook hier geldt: goedkoop is vaak duurkoop. Wij hebben in het verleden veel ervaring opgedaan met deze manier van communiceren, soms is het een alternatief, maar in de meeste gevallen past persoonlijk contact veel beter bij zo'n ingrijpende gebeurtenis.

Het Coronavirus zorgt echter voor veel onrust en dat maakt de situatie uitzonderlijk. Live contact wordt afgeraden of geadviseerd wordt om op een afstand van 1.5 meter te blijven. Wanneer u daar ongerust over bent, bieden wij u toch de mogelijkheid om de gesprekken grotendeel via Zoom of Skype te laten verlopen. Wij kiezen dan voor een zgn. hybride oplossing zodat u nog steeds maatwerk mag verwachten. 

 

 

Samen over Scheiden helpt u, juist wanneer u in de toekomst wil blijven overleggen, omdat u bijvoorbeeld ouders blijft, of bijvoorbeeld samen in een bedrijf blijft werken, of nog een huis moet verkopen. Mediation is er voor mensen, die gemeenschappelijk het verzoek tot echtscheiding willen indienen en elkaars belang kunnen zien. Wij rekenen daarvoor een eerlijke prijs. U krijgt snelheid, kwaliteit en achteraf een goed gevoel over het proces.

Een registermediator of advocaat zal u altijd wijzen op de mogelijkheid van subsidie. Komt u daarvoor in aanmerking, dan is de keuze voor de mediator het voordeligste. De eigen bijdrage bij mediation is ook in 2020 fors lager dan bij afhandeling door een advocaat. Komt u niet in aanmerking voor subsidie, dan wordt de rekening voor de mediation tussen u beiden op basis van 50/50% gedeeld. U hoeft dus niet ieder individueel voor uw mediator te betalen. Ook dan liggen de uurtarieven en de pakketprijs veelal lager dan die van de advocaat.

Wij willen u wel melden dat wanneer u in aanmerking komt voor subsidie, uw eigen bijdrage beperkt blijft. Wij ontvangen echter een passend vergoeding rechtstreeks van de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt een klein bedrag, maar wij doen het niet voor niets.

"Een convenant is meer dan een van te voren ingevulde IB- aangifte" 

Klanten aan het woord

Top