(020) 215 70 67 | (072) 737 02 82 | info@samenoverscheiden.nl

Gratis scheiden?

"Als je kiespijn hebt dan trek je je kiezen toch niet zelf, maar ga je naar de tandarts" 

Gratis scheiden wordt veel door advocaten of bemiddelaars aangeboden. Samen over Scheiden heeft daar een mening over. Wanneer mensen zelf in staat zijn om alle benodigde stappen zelf goed uit te voeren, de fiscale, financiele en juridische kennis hebben en er is na de scheiding geen samenwerking meer nodig, dan kunt u gebruik maken van deze aanbieders. U bent en blijft dan wel volledig verantwoordelijk voor alle gevolgen van de overeenkomst.

In veel gevallen hebben wij de ervaring dat deze afspraken (vastgelegd in de zgn. convenanten) achteraf opnieuw besproken moeten worden. Mensen hebben de scheiding en de gevolgen onderschat en/of de feiten blijken anders te liggen en één en ander staat verkeerd op papier. U dient dan opnieuw uw kostbare gelijk te halen en ook hier geldt: goedkoop is vaak duurkoop. Zelfs als er subsidie beschikbaar is gesteld voor persoonlijke hulp, wordt gekozen voor een totale digitale zgn. gratis afhandeling. 

Registermediators zijn er om u persoonlijk te helpen.

Samen over Scheiden helpt u, juist wanneer u in de toekomst wil blijven overleggen, omdat u bijvoorbeeld ouders blijft, of bijvoorbeeld samen in een bedrijf blijft werken, of nog een huis moet verkopen. Mediation is er voor mensen, die gemeenschappelijk het verzoek tot echtscheiding willen indienen en elkaars belang kunnen zien. Wij rekenen daarvoor een eerlijke prijs. U krijgt snelheid, kwaliteit en achteraf een goed gevoel over het proces.

Een registermediator of advocaat zal u altijd wijzen op de mogelijkheid van subsidie. Komt u daarvoor in aanmerking, dan is de keuze voor de mediator het voordeligste. De eigen bijdrage bij mediation is ook in 2020 fors lager dan bij afhandeling door een advocaat. Komt u niet in aanmerking voor subsidie, dan wordt de rekening voor de mediation tussen u beiden op basis van 50/50% gedeeld. U hoeft dus niet ieder individueel voor uw mediator te betalen. Ook dan liggen de uurtarieven en de pakketprijs veelal lager dan die van de advocaat.

Wij willen u wel melden dat wanneer u in aanmerking komt voor subsidie, uw eigen bijdrage beperkt blijft. Wij ontvangen echter een passend vergoeding rechtstreeks van de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt een klein bedrag, maar wij doen het niet voor niets.

"Een convenant is meer dan een van te voren ingevulde IB- aangifte" 

Klanten aan het woord

Top