(020) 215 70 67 | (072) 737 02 82 | info@samenoverscheiden.nl

(Echt)scheiden

Als registermediators regelen wij uw volledige echtscheiding, inclusief de totale juridische afhandeling. Ook als u alleen hulp nodig heeft met de opmaak van een ouderschapsplan en/of alimentatieberekeningen, kunt u bij ons terecht. Onze mediationtarieven zijn zeer scherp en voor mensen die al heel veel zelf hebben gedaan, hebben wij uitstekende online tools, zodat de rekening nog lager uitvalt. Daarnaast helpen wij u met eventuele subsidie, zodat in veel gevallen de overheid het grootste deel van de kosten betaald. Vaak kunnen wij mensen weer helpen beter samen te praten, zodat soms de scheiding van de baan gaat, dat komt omdat een goede mediator u helpt te communiceren.

Wij hebben een neutrale, onafhankelijke, rol en ondersteunen beide deelnemers. Wij onderscheiden ons niet alleen op prijs van andere aanbieders. Wij geven ook aandacht aan de sociale en emotionele kant van de scheiding. Wanneer u het emotionele vraagstuk niet oplost, komt er geen antwoord op de centen. Daarnaast helpen wij u natuurlijk ook met de financiele kant.

Online scheiden

Online scheiden is een trend, het is het (deels) online afhandelen van het scheidingsproces. Hieronder vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Hoe werkt online mediation bij echtscheiding?

Online mediation begint met het uitleggen van de regels en de reglementen van mediation. Daarna start u met het invullen van een uitgebreide digitale vragenlijst: de online intake. Aan de hand van uw antwoorden en die van de andere partner krijgt de mediator een goede indruk van wat er speelt.

Daarna maakt de mediator afspraken met beide deelnemers over de te volgen weg. Online mediation vindt geheel plaats in een speciaal ontwikkelde online omgeving. Onze beveiligde website is speciaal ontwikkeld voor echtscheidingsconflicten. Tegenwoordig kan dat net als op de rechtbank ook via de camera.

U praat binnen deze omgeving via de mediator met elkaar. Deze communicatie is asynchroon, dit betekent dat iedereen op een zelf gekozen tijdstip kan reageren (het is dus geen 'chat').

U werkt zo samen online met de mediator aan de benodigde afspraken.Die zullen leiden tot een convenant. Wilt u tussentijds live, aan tafel overleggen? dat kan natuurlijk altijd.

Waarom online mediation?

 • Minder kosten
 • Geen reistijd
 • Geen noodzaak om vrij te nemen.
 • Geen pijnlijke emotionele confrontaties.

Online mediation voorkomt ruzies en hooglopende emoties, die kunnen ontstaan bij live gesprekken. Online kunt u in alle rust uw antwoorden of vragen nog eens overdenken en de tijd nemen om uw emoties daarin de juiste plaats geven. U bepaalt zelf op welk tijdstip én op welke manier u aan het overleg gaat deelnemen.

Wat zijn de voordelen van online afhandeling?

 • E-scheiden is veel sneller en daardoor ongeveer 30% goedkoper dan traditioneel.
 • U kunt op elke plek, die u prettig vindt, in alle rust, 24 h deelnemen aan online scheiden.
 • U kunt documenten delen.
 • U kunt goed nadenken over wat u communiceert.
 • Er is geen sprake van eventueel machtsverschil.

Wat zijn de kosten?

Bij Samen over Scheiden willen wij volledig transparant zijn. Wij hanteren een eerlijke prijs en geen verborgen kantoor- reis- of telefoonkosten. Wij houden deze kosten laag, zodat u vanaf de start precies waar u aan toe bent.

In heel veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie. Deze toevoeging wordt individueel toegekend. In dat geval betaalt de ontvanger voor zijn of haar deel slechts € 54,00 voor de mediation. Verder betaalt u dan alleen nog € 40,50 griffiekosten. Bij 2 toevoegingen kost de totale afhandeling van de scheiding dus € 186,00 totaal. (2019)

Voor ouderschapsplannen, opnieuw berekeken alimentatie of verbreking samenleving hanteren wij andere tarieven. 

Soms dekt uw rechtsbijstandsverzekering (een deel van) de kosten.

Hoe lang duurt het?

40% van de mediationzaken is binnen vijf weken opgelost. 90 % is binnen een kwartaal opgelost.
Dit blijkt uit een proef uit 2013. In de helft van de gevallen was er in totaal minder dan tien uur gesprekstijd nodig.
Met online mediation bespaart u meestal minimaal 30% in tijd en geld in vergelijking met traditionele mediation. De tijd die nodig is hangt af van de complexiteit van het probleem waarover wordt overlegd en hoe snel deelnemers op berichten reageren.
Dus, hoe actiever en constructiever u deelneemt aan de online gesprekken, hoe sneller uw probleem kan worden opgelost.

Waar moet ik aan voldoen?

Als een of meer van onderstaande punten op u van toepassing zijn, is online mediation mogelijk voor u interessant: U wilt er graag samen uitkomen, maar wilt geen persoonlijke confrontatie en/of emotionele escalatie; de andere partij heeft ingestemd om de kwesties via online mediation te bespreken en/of op te lossen; u beschikt beiden over een eigen privé e-mailadres met eigen computeraansluiting en toegang tot het internet; u bent bereid om actief en constructief met de andere partij lopend(e) meningsverschil(len) of kwestie(s) op te lossen.

Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen van een (deels) online afhandeling?

 • E-mediation is veel sneller en daardoor ongeveer
 • 30% goedkoper
 • U kunt op elke plek die u prettig vindt, in alle rust, 24 h deelnemen aan online mediation.
 • U kunt goed nadenken over wat u communiceert
 • Er is geen sprake van eventueel machtsverschil

Wat zijn de nadelen?

Samen over Scheiden hecht belang aan het aandacht geven en bepreken van de sociale en emotionele kant van uw echtscheiding. Ook helpen wij mensen graag bij het oplossen van de kindervraagstukken bij een echtscheiding. Wij hebben jarenlange ervaring met onlineafhandeling. Met name het bespreken van eventuele non-verbale signalen en waarneembare emoties is online, zelfs met camera, moeilijk. Wanneer u alleen de juridische en financiële kant wenst af te handelen is dit echter geen probleem.

Wij hebben de ervaring dat na bespreking van de emoties, de afhandeling van de zakelijke kant van de scheiding een stuk sneller en soepeler verloopt. Het is echter aan u.

Welke vaardigheden heb ik nodig?

Als u gewend bent om met internet en e-mail te werken, kunt u probleemloos met online-mediationsoftware werken. Er is geen aanvullende training nodig.

Klanten aan het woord

Top