Logo SamenOverScheiden

Informatie over scheiden

(Echt)scheiden

Als registermediators regelen wij uw volledige echtscheiding, inclusief de totale juridische afhandeling. Ook als u alleen hulp nodig heeft met de opmaak van een verbreking samenleving, ouderschapsplan en/of alimentatieberekeningen, kunt u bij ons terecht. 

Iedereen kan zich tegenwoordig mediator noemen, ons advies: Check of u zaken doet met een Registermediator dat kan hier: Check de Mediator

Bij Samen Over Scheiden werken alleen registermediators, allen met zeer veel ervaring, gespecialiseerd in communicatie en financiele en fiscale zaken.

Wandelen in het bos - SamenOverScheiden

Online mediation bij scheiden

Als neutrale onafhankelijke mediatiors geven wij met name aandacht aan de sociale en emotionele kant van de scheiding. Wanneer u dit emotionele vraagstuk niet oplost, komt er geen antwoord op de centen. Wij helpen. 

Handige tips:

  • Zijn er minderjarige kinderen, wij hebben praktische tips. 
  • Uit elkaar gaan is erg ingrijpend, ervaring helpt, kijk naar Linked In.
  • Een Registermediator moet studeren en kwaliteit bijhouden.
  • Een MfN Registermediator moet subsidie voor jullie aanvragen, de hulp is dan nagenoeg gratis. 
  • Vraag om een kopie beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 
  • Wanneer je kwaliteit biedt kost uw zaak al gauw 15 á 20 uur.
  • Een vaste prijs geeft jullie daarom zekerheid.     

Bij Samen Over Scheiden hebben wij drie opties:

  • Aan tafel, Face To Face, voor complexe zaken of wanneer u echt een maatwerk nodig heeft.
  • Online Scheiden, snel, gemakkelijk goedkoop, voor een makkelijke scheiding.
  • Onedaymediation, in 1 dag alles geregeld.

Huwelijkse voorwaarden

Er zijn heel wat mogelijkheden als het om huwelijkse voorwaarden gaat, ging het u destijds alleen om uitsluiting aansprakelijkheid, “koude uitsluiting” en zijn er zgn. verrekeningsbedingen? Zijn die nagekomen of dient er alsnog te worden afgerekend? Kortom er kan in het verleden heel wat zijn vastgelegd en hoe gaat u daar nu mee om? Wij helpen u te overlegggen over de vraag waarom u dat in het verleden zo heeft geregeld en hoe u samen daarmee om kunt gaan.

Pensioen

Pensioen bij echtscheiding is een belangrijk onderwerp, waar maar al te vaak te weinig aandacht voor is. Wij bespreken dat graag met u en hebben de kennis. Verder vragen op dit onderdeel? Wij stellen u graag voor aan Paul Kimsma, Paul is een zelfstandig gecertificeerd Financieel Planner, die u na de scheiding kan helpen met al uw vragen over uw eigen toekomst. Hij stelt zich hier graag even voor.

Ouder met kind - SamenOverScheiden