WhatsApp | (020) 215 70 67 | (072) 737 02 82 |

Mediator Den Helder

Bent u op zoek naar een mediator in Den Helder?

Samen Over Scheiden helpt u met de afhandeling van uw volledige echtscheiding in Den Helder. Onze mediators uit Den Helder verzorgen de mediation bij u thuis, online of bij ons op locatie in Alkmaar. Samen Over Scheiden werkt snel, is voordelig en garandeert u onafhankelijke hulp bij uw scheiding.

Wat doet een mediator in Den Helder?

Bij Samen Over Scheiden werken geregistreerde en gecertificeerde mediators uit Den Helder. Zij zijn gespecialiseerd in het volledig juridisch, financieel, maar ook sociaal en emotioneel begeleiden bij een echtscheiding in Den Helder. Bent u er samen uit, dan zorgen wij ook voor de rechtbankprocedure en inschrijving. Kinderen gaan bij ons voor. Wij helpen u met het opstellen van een ouderschapsplan en zorgen ervoor dat u deskundige en praktische hulp krijgt bij de kindzaken.

Wij ontvangen u graag op onze locatie in Den Helder: Industrieweg 27, 1785 AG, Den Helder

Mediator nodig in Den Helder?

  • De eerste kennismaking kost u bij ons niets. Als u een goed gevoel heeft gaan we graag verder met onze mediator in Den Helder
  • Gesprekken bij u thuis of in de avond? Geen probleem. Wij ontvangen u ook graag op één van onze locaties. Dat kan in Noord-Holland, Gelderland, Utrecht e.o.
  • Wij helpen u met een team van ervaren mediators. Alles beschikbaar onder 1 dak en direct bereikbaar.
  • U krijgt de totale benodigde juridische dienstverlening, tot en met de rechtbankprocedure en nazorg.
  • Kinderen in scheiding gaan bij ons voor; wij helpen u met tips, advies en ondersteuning
  • Verder zijn wij gespecialiseerd in fiscale-, financiële- en pensioenondersteuning.
  • Kosten? Wij zorgen, indien mogelijk, voor subsidie en zijn volledig transparant.

ONLINE MEDIATION BIJ SCHEIDING IN DEN HELDER

Onze mediator regelt uw volledige echtscheiding, inclusief de totale juridische afhandeling. Ook wanneer u alleen hulp nodig heeft met het opstellen van een ouderschapsplan en/of alimentatieberekeningen, kunt u bij ons terecht. Onze tarieven zijn zeer scherp en voor mensen die al heel veel zelf hebben gedaan hebben wij uitstekende online tools, zodat de rekening nog lager uitvalt.

Als Registermediators hebben wij een neutrale, onafhankelijke rol en ondersteunen beide partijen. Wij onderscheiden ons van andere partijen doordat wij op uw verzoek ook aandacht aan de sociale en emotionele kant van de scheiding besteden. Wanneer u het emotionele vraagstuk niet oplost, komt er geen antwoord op de centen.

Consumenten vragen steeds meer om online dienstverlening. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor een online Scheiding.

Wilt u meer informatie over onze scheidingsmediation? Bekijk dan de over ons pagina

Wij helpen u met mediation in Den Helder en in:

Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Heiloo, Kapel, Bergen, Schoorl, Oterleek, Obdam, Avenhorn, Hoorn, enkhuizen, Schagen, Callantsoog

Scheiden met kinderen

Samen Over Scheiden is er om ouders te helpen om hun echtscheiding in overleg zo goed mogelijk te regelen. Daarbij spelen kinderen misschien wel de grootste rol. Zij kunnen er niets aan doen. Maar hoe laat je hen er buiten en hoe voorkom je dat zij toch slachtoffer worden? Wij kunnen u daarbij helpen. Dat doen wij niet alleen door een goed ouderschapsplan op te stellen met de verplichte afspraken op omgangs- en financieel gebied. Wij gaan verder en geven u tips en kunnen u verwijzen. Voor de meest gestelde vragen, kijk even op: scheiden met kinderen, of voor verdere hulp kijk even bij hulp voor kinderen

Hoe vertel je het de kinderen, is zo'n vraag die keer op keer terugkomt. Misschien wel het moeilijkste moment in de gehele echtscheiding. Lees het eerste hoofdstuk eens van Marscha Pinedo. Het boek heet: Aan alle gescheiden ouders en helpt u enorm bij deze moeilijke taak. Het is te verkrijgen via Villa Pinedo 

Dat brengt ons bij Kinderen Spreken, Volwassenen luisteren. Het motto van Villa Pinedo. Op deze site vind u veel tips en fora voor uw kinderen en voor de ouders. Er zijn natuurlijk meer sites, waarmee u en vooral uw kinderen geholpen kunnen worden, kijk ook eens op:

KIGO

Ouders uit elkaar

Samen Over Scheiden helpt u graag met ondersteuning van hen die het het meeste nodig hebben. Lees meer over scheiden met kinderen

Veelgestelde vragen

1. Is scheiden erg voor kinderen?

Ieder kind beleeft een scheiding op zijn eigen manier. Daarbij speelt het karakter en de leeftijd van het kind een grote rol. Als jullie in goed overleg uit elkaar gaan helpt dat de kinderen enorm. Wanneer er sprake is van veel spanning en ruzie tijdens het huwelijk of samenleving kan een scheiding juist voor rust en veiligheid zorgen.

2. Is een ouderschapsplan verplicht bij een scheiding met kinderen?

Als de ouders het gezag hebben, getrouwd of niet, zijn zij verplicht om een ouderschapsplan te maken. Vaak wordt dit via een registermediator gesubsidieerd.

3. Hoe verwerkt een kind een scheiding?

Kinderen zijn geneigd de oorzaak van de scheiding bij zichzelf te zoeken. Heel belangrijk is dan ook om uit te leggen dat de scheiding niet de schuld is van het kind. Vertel daarom dat het kind er niets aan kan doen en de scheiding een besluit van pappa en mamma samen is en blijf dat herhalen. Het kan best lastig zijn je kind te helpen de scheiding te verwerken als je zelf ook nog verdriet hebt en moet wennen aan de nieuwe situatie. Het geeft niet als je kind je ziet huilen. Geef je kind de kans om emoties naar je te uiten en moedig het aan om over de scheiding te praten. Blijf tegelijkertijd ook vooral ‘normale’ gesprekken voeren met je kind, over andere dingen dus. Vertoont je kind opeens heel ander gedrag en vraag je je af of hij de scheiding wel goed verwerkt? Vraag dan om hulp, bij je huisarts of een psycholoog. Sommige kinderen willen niet met hun ouders over de scheiding praten, maar doen dat wel met anderen. Kijk eens op Villa Pinedo Licht familie, vrienden, ouders van vriendjes en leerkrachten in over de situatie, zodat zij weten wat er speelt als je kind erover begint. Vraag de juf of meester jullie beiden op de hoogte te houden hoe het met je kind gaat op school of het kinderdagverblijf, om zo eventuele problemen zo snel mogelijk aan te pakken en overleg dat samen. Laat de kinderen niet te veel eigen keuzes maken, juist moeten kiezen, gevoelsmatig, tussen pappa en mamma, geeft problemen en wees alert op het feit dat pubergedrag er voor de scheiding ook was. Zorg daarnaast goed voor jezelf. Probeer op vaste momenten wat tijd voor jezelf vrij te maken, zodat je kunt uitrusten en ook de scheiding kunt verwerken. Je kind heeft het meest aan je als jij uitgerust bent en lief bent voor jezelf.

Top